Hae jäseneksi

Puumiestoiminta on tarkoitettu kaikenikäisille puualalla työskenteleville junioreista senioreihin, puusepistä professoreihin.

Puumiesten Liitossa on noin 2000 jäsentä.

Jäsenrakenne

Puumiesten Liitossa on noin 2000 jäsentä. Puumiestoiminta on tarkoitettu kaikenikäisille puualalla työskenteleville junioreista senioreihin, puusepistä professoreihin. Nuorimmat jäsenet ovat alle 20-vuotiaita ja vanhimmat yli 95-vuotiaita.

Eniten, noin kolmannes työssäkäyvistä jäsenistä, työskentelee sahateollisuudessa ja sahateollisuuden jatkojalostuksessa. Lähes yhtä suuria toimialoja keskenään ovat metsätalous, puutavarakauppa, puusepänteollisuus ja laite- ja konetoimittajat, joiden kunkin toimialan osuus on noin 10 prosenttia. Jäseniä toimii myös levyteollisuuden, hallinnon, koulutuksen, logistiikan, tutkimuksen ja kehitystyön parissa.

Puumiesten Liiton työssäkäyvistä jäsenistä neljännes kuuluu yrityksen johtoon tai omistajiin. Tuotannon ylemmässä johdossa tai keskijohdossa toimii 15 % jäsenistä, samoin kuin tuotannon työnjohdossa. Jäsenrakenteen laaja-alaisuutta kuvaa hyvin vajaan toisen puolen jakautuminen moneen eri toimenkuvaan.

Jäsenistä noin puolet on insinöörejä.

Jäseneksi hakeminen

Puumiesten Liiton hallitus hyväksyy uudet jäsenet kokouksissaan, joita on yleensä 4 kertaa vuodessa. Jäsenhakemuksen saavuttua liiton toimistoon hakijalle postitetaan Puumies-lehti. Ensimmäinen jäsenkirje lähetetään hallituksen kokouksen jälkeen. Pääperiaate on, että alueyhdistykseen voi liittyä vasta kun on tullut hyväksytyksi liiton jäseneksi. Puumiesten Liiton jäsenyyttä haetaan täyttämällä jäsenhakemuskaavake.

Liiton jäsenmaksu vuonna 2019 on 48 € /v. Opiskelijoilta jäsenmaksu on puolet eli 24 €/v. Jokaiselle jäsenelle tulee Puumies-lehti jäsenetuna.

Jäsenyysehdot

Jäseneksi hyväksytään puualalla toimivat ja puumiestoiminnasta kiinnostuneet henkilöt.

Tietosuojalauseke

Jäsenluettelot ja matrikkelit

Puumiesten Liitto on julkaissut painettuja jäsenmatrikkeleita ja luetteloita vuodesta 1964 alkaen määrävuosin. Viimeisin kuvallinen matrikkeli on julkaistu vuonna 2014. Matrikkeleita ei myydä ulkopuolisille.

Kyllä, haluan jäseneksi!

(* oppilaitos ja vuosi mistä olet valmistunut/valmistumassa)

(** yhdistys, johon haluan liittyä (vain liiton jäsenyys mahdollistaa paikalliseen yhdistykseen liittymisen)

Puumiesten Liiton hallitus käsittelee uudet jäsenhakemukset kokouksissa, joita on 4 kertaa vuodessa. Liiton jäsenmaksu on 42 euroa/2017, opiskelijoilta 21 euroa/2017. Jos haluat tietää lisää jäsenyydestä, ota yhteyttä: toimisto@puumies.fi tai 014 215 636.